Historie

 

Bjørnholt Musik er etableret i 1960 af Ruth og Jacob Bjørnholt, og er således en af de ældste musikbutikker i Danmark, soBjørnholt musik, en musikbutik med stolte traditionerm ikke er videresolgt til anden side. Butikken ledes idag af 2. generation, Ole Bjørnholt som kom i lære i butikken i 1979.

 

Allerede fra starten af 50´erne er der dog blevet solgt musikinstrumenter fra Lundsgade i Silkeborg, hvor butikken altid har haft adresse. Ruth og Jakob spillede i weekenderne til bal, i Ruth´s Kvartet, og i hverdagene havde de musikskole med et væld af elever. Behovet for instrumenter blev dækket af kommissionsvarer fra datidens førende musikforretning i Norden, Alfred Christensen i Holstebro. Bjørnholt havde et tæt samarbejde med den dygtige forretningsmand Alfred.

 

Men d. 18 November 1960 startede Ruth og Jakob så deres egen musikforretning, samtidig med af musikskolen blomstrede, og mange musiklærere var tilknyttet.

Sloganet "Stedet hvor De altid er Velkommen" blev søsat og efterlevet...., da der stort set var kunder i butikken morgen, middag og aften, også i weekenden! Specielt lørdage, hvor rigtig mange bands skulle ud at spille, blev der fyldt op med strenge, plectre og kabler, og lidt musikersnak blev det også til over den altid klare kaffe hos Bjørnholt. Mange kom langvejs fra for at handle hos Bjørnholt, bl.a. Gnags, da de startede som purunge og kom helt fra Skjern...!

 

Mange Gibson, Fender, Gretsch, Höfner samt flere guitarer blev sendt ud af butikken, samt 50 og 60´ernes store instrument harmonikaen var topsælgerne.

ingrid70´erne blev starten til et kæmpe orgelboom, hvor de to rækkede tangentinstrumenter med pedalspil fortrængte mange andre instrumenter. Orgel trenden var så stor, at der blev bygget 200 kvm til i 1974, og i 1979 blev der bygget til igen, denne gang en udvidelse af musikskolen, dedikeret til de mange orgelelever. Orgelboomet varede næsten i 20 år...! I slutningen af 80´erne ebbede det langsomt ud, de traditionelle instrumenter som specielt guitar og klaver blev de foretrukne instrumenter.

 

I 1980 døde stifteren Jakob Bjørnholt efter længere tids sygdom desværre alt for tidligt kun 60 år. Men han havde fået sat sit aftryk eftertrykkeligt, og mange kunder kommer stadig den dag idag, og roser ham i høje vendinger, for havde det ikke været for ham, havde de aldrig kommet til at spille musik, da Jakob (uden Ruths viden!) ofte lavede fordelagtige afdragsordninger for de unge musikere, som troligt kom og betalte hver uge, når de havde været ude på spillejobs.

2. generation stod dog klar til at overtage, da den kun 17 årige Ole Bjørnholt, kom i lære i 1979, og via trofaste medarbejdere blev han indefor få år klar til at overtage den daglige drift, hvilket han har gjort lige siden.

 

Instrumenterne er igen idag, strengeinstrumenter, forstærkere, klaver, keyboards, PA anlæg og computer relateret udstyr. Orgler og harmonikaer som førhen var en stor del af varesortimentet er nu helt ude af sortimentet. Der bliver endvidere lavet reparationer og service på eget værksted, hvilket mange skoler og institutioner nyder godt af. Musikskolen kører stadig for fulde omdrejninger, med undervisning i trommer, guitar, bas, keyboard og harmonika.

 

Nyeste skud på stammen er så vores nye webshop, hvor vi håber at kunne føre vores stolte traditioner for kvalitet og god service videre i en web verden, hvor disse begreber ikke altid følger med...., men det gør de her!